Home » Kansgebieden » Cases
Onze cases
Bekijk hier onze nieuwste cases.
Traffic Safety
Piekmomenten
Hoe kunnen we de verkeersveiligheid waarborgen op de momenten dat de wegen het drukst zijn, tijdens de piekmomenten?
Curb Space
Dynamische optimalisatie van stoepruimte
Bij het optimaliseren van het gebruik van stoepruimte naar gewenst (en rechtvaardig) gebruik, is het nodig om het gebruik te herprioriteren. We willen onderzoeken wat het betekent om het gebruik van stoepruimte dynamisch te controleren.
Curb Space
Monitoring van het daadwerkelijke gebruik van de stoeprand
In deze use case willen we onderzoeken wat er nodig is om inzicht te krijgen in het daadwerkelijke gebruik van de stoepruimte. Dit kan beleidsmakers en verkeersmanagers helpen om het daadwerkelijke gebruik te sturen naar het beoogde gebruik.
Curb Space
Inzicht in de stoepruimte capaciteit
In deze use case willen we onderzoeken welke informatie ontbreekt en wat nodig is om de gebruiker van de openbare ruimte inzicht te geven in de kenmerken en toegestane gebruik van onze openbare ruimte.
Parking Space
Parkeren op de gewenste plek
Hoe maak je het parkeren aantrekkelijker op plekken waar je de auto’s wel wil hebben. Denk aan P&R, garages aan de rand van de stad etc.
Parking Space
Parkeerprioriteit
Hoe zorgen we ervoor dat mensen nog wel kunnen komen waar ze moeten zijn met de beperkte parkeermogelijkheden?
Parking Space
Bedrijventerreinen
Hoe kunnen we parkeergelegenheid op bedrijventerreinen beter managen zodat er geen groen voor grijs ingewisseld hoeft te worden?
Parking Space
Zoekverkeer verminderen
Hoe verminderen we zoekverkeer wanneer er gebrek is aan parkeerplaatsen (multimodaal)?
Parking Space
Combineren van laden en parkeren
Hoe kunnen we zorgen dat er bij laadpalen gestuurd kan worden op beschikbare elektriciteit in het net en de drempel van laadpaalgebruik verlagen?
Intelligent Access
Het afsluiten van gebieden voor specifieke doelgroepen
Hoe kunnen we intelligente toegang toepassen om autoluwe gebieden te creëren, zodat de leefbaarheid en veiligheid van deze buurten wordt verbeterd?
Intelligent Access
Het dynamisch afsluiten van doorgangen en gebieden
Bestaande ‘voorwaarden’ voor toegang zijn nog vrij statisch. In deze use case willen we verkennen hoe een dynamischere manier van het afsluiten van doorgangen en gebieden eruitziet.
Intelligent Access
Het opzetten van een nationaal ontheffingssysteem
Hoe zou een nationaal ontheffingssysteem eruit zien? Is dit wenselijk om onze steden toegankelijk te houden? In deze use case willen we de mogelijkheden van een nationaal systeem voor het aanvragen en verlenen van ontheffingen verkennen.
Intelligent Access
Een nationaal beschikbare oplossing
De gemeente Amsterdam heeft een beproefde applicatie. Als we deze applicatie nationaal beschikbaar maken, kunnen andere gemeenten ook milieuzones, zones voor zwaar verkeer en doorgangsverboden monitoren en handhaven.
Transport equity
MA&AP
Inzichtelijk brengen van de doelgroepen en hun activiteiten, welke latent behoefte er is om werkplaatsen en/of activiteiten te bereiken of maatschappelijke functies te kunnen doen? Wat kun je binnen DRO wel doen?
Transport equity
Onderzoek
Welke bestaande onderzoeken zijn er? Wat kunnen we daaruit concluderen, en waar willen we een verdieping maken om transport equity te bewerkstelligen? Hoe kunnen we in de andere opportunity area’s en use cases voorkomen dat mobiliteits armoede toeneemt, en de afname hiervan optimaliseren?
Modal shift for routines
Stadplanners
Hoe kunnen we stadsplanners faciliteren om routineverkeer beter te organiseren? Samenwerking met gebiedsontwikkelingen, functies en bestemmingen van gebieden in kaart brengen en regie voeren.
Modal shift for routines
Ketenreizen
Hoe kunnen we ketenreizen beter faciliteren? Denk aan ketenreis beter begrijpen, journey op ecosystem niveau, combitickets, garanties bij ketenverplaatsingen, reserveringen en prijsmaatregelen.
Modal shift for routines
Fietsgedrag
Hoe kunnen we fiets gedrag stimuleren voor routine verkeer? Wat is de fietspotentie? Welke missinglinks en barrières hebben we nog niet goed in beeld? Hoe nemen we deze weg? E.g. Fietsgedrag in kaart brengen, ruimte maken voor fietsen, doorfietsroutes, fiets parkeren.
Verkenning gedragsverandering
Hoe kunnen we mensen beter begrijpen in het maken van hun keuzen en hierop acteren? Afhankelijkheden begrijpen in het handelingsperspectief. De juiste momenten, kanalen en stimuli vinden waarop gedrag te beïnvloeden is.
Traffic Safety
ISA voor fietsers
Hoe kunnen we ISA voor fietsers inzetten om de fietspaden en het verkeer veiliger te maken?
Traffic Safety
Uitbreiding van data over ‘veiligheid’
Hoe kunnen we inzicht krijgen in ongelukken of onveilige situaties die niet tot hospitalisatie leiden? Additionele data laag voor fietsgebruik.
Traffic Safety
Ervaren veiligheid
Wat ervaren mensen als een veilige situatie? En hoe kunnen we gebruikers van de openbare ruimte een sterker gevoel van veiligheid geven?